De beste informatieportalen van Uttarakhand zijn een innovatief platform dat helpt om snel het juiste soort nieuws te krijgen. Voorheen omvatten nieuwsmedia alleen kranten en tv, waardoor het publiek, en alleen die specifieke informatie, krijgt die wordt overgebracht. Maar tegenwoordig, met de groei van de informatietechnologie, hebben we veel nieuwsportalen die de juiste informatie geven over verschillende onderwerpen, die voortdurend wordt bijgewerkt. Daarom wordt het noodzakelijk om het nieuws van een van deze portalen te krijgen.

Er zijn veel van dergelijke portalen beschikbaar die de beste informatie bieden voor de bezoekers van India. De informatie wordt dagelijks bijgewerkt en men kan te weten komen over de belangrijkste evenementen die in het land plaatsvinden. De eerste week van oktober is bijvoorbeeld de National Geographic Traveler Magazine Week, een week vol plezier, opwinding, avontuur en verkenning. Dit is de beste tijd om een reis naar het Indiase subcontinent te plannen en de prachtige toeristische locaties, historische monumenten en prachtige landschappen te verkennen. Enkele van de meest populaire en belangrijke websites op internet zijn onder meer Indian State Department, Indian Institute of Technology, IIFT, Indian Tourism Development Corporation, Indian Institute of Knowledge Technology (IIT Delhi), Indian Institute of Advanced Studies (IIT-JEE), Indian Institute of Technology (IIT-JEE Limited), Center for Development Studies (CDC) en Indian Institute of Technology (IIT-JEE Limited).

Bovendien heeft het Indian State Department een portaal genaamd “Indian State Department Mention”, dat een detail geeft over de verschillende hoogwaardigheidsbekleders, overheidsfunctionarissen, het kabinet en andere informatie over de hoofdgast die India bezoekt. Dit zijn onder meer de fotogalerijen; de multimediafuncties; het schema van evenementen, naast andere informatie zoals het webadres, e-mail-ID, enz. Aan de andere kant heeft Indian Institute of Technology een goede website, die multimediafuncties biedt, naast foto’s van de belangrijkste persoonlijkheden, aankomende conferenties, en seminars. Bovendien biedt het een online database van studenten die een diploma behalen in een van de geselecteerde gebieden van wetenschap, technologie, techniek, kunst, handel en aanverwante zaken. In dit verband is het opmerkelijk dat de website absoluut gratis kan worden bereikt, maar bezoekers kunnen gratis voorbeeldvideo’s bekijken.

Evenzo heeft het Indian Institute of Technology (IIT-JEE) een website met de naam “IDSMS Education”, die verschillende interactieve kaarten bevat, zoals satellietvisualisatiekaart, hybride mesh-kaarten, luchtfoto’s, 3D-grondweergave, landweergave, satellietbeelden en ernstige Weer Overzicht. Verder bevat het een sectie met gerelateerde artikelen over onderwijs, actualiteiten, technologieën, economische ontwikkeling, onderzoek en andere. Anderzijds is Centre for Development Studies (CDS) een onderwijsorganisatie die tot doel heeft kwaliteitsgericht onderwijs te bieden aan miljoenen studenten uit verschillende lagen van de samenleving. Deze Educational Resource Website (ERW) bevat een compleet scala aan informatie, zoals video’s, audio, tekst, afbeeldingen en nog veel meer. Bovendien is CDS Educational Software Solution een interactief portaal dat een platform biedt voor het interactief leren van studenten en docenten.

Aan de andere kant heeft de reis- en toerismeautoriteit van Kenia (TATA) een eigen website, die uiterst gebruiksvriendelijk is en de mogelijkheid biedt om op trefwoorden te zoeken. Bovendien bevat het een contacteer ons-optie aan de linkerkant van de pagina, waarmee bezoekers van de site gemakkelijk contact kunnen opnemen met de betrokken functionaris. Daarnaast biedt het ook een onlinekalender, die de mogelijkheid biedt om een reis te plannen met behulp van de onlinekalenderfunctie. Evenzo heeft Red Sea Tour Corporation India ook een eigen website, die alle nodige informatie biedt over de bedrijfsactiviteiten van de touroperators in verschillende delen van het land, samen met hun contactgegevens.

Alle bovengenoemde toeristische websites hebben één gemeenschappelijk element, namelijk dat ze op hun pagina’s geen reserverings- of reserveringsmogelijkheden hebben. Zo nodigen ze de bezoekers van de website uit om rechtstreeks contact met hen op te nemen via e-mail of telefoonnummers op de site. Bovendien geven de meeste van deze websites de gebruikers geen toegang tot hun databases of hun informatie op grond van het feit dat deze gegevens vertrouwelijk worden behandeld. Al dergelijke websites, of ze nu eigendom zijn van de overheid of anderszins, moeten eigendomsrechten behouden op de contactgegevens die ze aan derden verstrekken. Daarom moeten het privacybeleid en andere algemene voorwaarden duidelijk op elke pagina van de site worden vermeld.

Recommended Posts