Hoe een radiatorombouw samen te stellen

radiator conversie

Hoe een radiatorombouw samen te stellen

Gewoonlijk zijn de meest eenvoudige radiatorconversies tweepijps naar vierpijps stoom naar heet water. Een tweepijpssysteem is over het algemeen gemakkelijker om te bouwen dan een vierpijpssysteem, maar sommige oudere auto's hebben mogelijk Vapor-systemen met openingen en kleine terugslagkleppen in de retourellebogen. Deze onderdelen kunnen lastig te bepalen zijn, dus het is een goed idee om de aanwijzingen aandachtig te lezen. Als je niet zeker weet hoe je een nieuwe radiator moet installeren, plaats dan een vraag op de Wall.

Het eerste dat u moet begrijpen over radiatoren, is het verschil tussen eenpijps- en tweepijpssystemen. Eenpijpssystemen gebruiken een enkele pijp om warm water te leveren, terwijl tweepijpssystemen een tweede pijp gebruiken van de bovenkant van elke radiator naar de ketel. U kunt vloerverwarmingsbuizen gebruiken om de tweede buis te laten lopen. Het is echter een goed idee om te weten wat elk type radiatorsysteem nodig heeft voordat u wijzigingen gaat aanbrengen.

Als je eenmaal een idee hebt van de grootte van je radiator, kun je bepalen of je een 123ombouw radiatorombouw moet maken. Als uw radiator warmwaterplintwarmte heeft, moet u overwegen om deze om te bouwen naar een stoomsysteem. De eerste stap in dit proces is het meten van uw bestaande straling en kijken of deze uw gebouw kan verwarmen. Kies dan voor een radiator met een hoog rendement verwarmingssysteem en een ontwerp met weinig weerstand.

Site bezoeken voor meer info: https://123ombouw.nl